• home
 • video
 • pas verschenen

  Raheem Sterling: "Kevin De Bruyne is zoals Luis Suarez"

  Kevin De Bruyne en Raheem Sterling.

  Kevin De Bruyne heeft in zijn eerste maanden bij Manchester City al indruk gemaakt, ook op ploegmaat Raheem Sterling. De Bruyne, al goed voor negen goals en acht assists, doet Sterling denken aan Luis Suarez.

  Raheem Sterling en Kevin De Bruyne streken allebei deze zomer neer bij Manchester City. "Het is altijd leuk om iemand te hebben die ook nieuw is bij een club. We kunnen het goed met elkaar vinden. Kevin is een stille, maar grappige kerel. Hij komt met iedereen goed overeen", zegt Sterling.

  "Bij Chelsea heb ik hem niet vaak aan het werk gezien. Maar als je zag in hoeveel goals hij in Duitsland een voet had, was het wel duidelijk dat hij over veel kwaliteiten beschikt."

  De Bruyne roept bij Sterling herinneringen op aan Luis Suarez, met wie hij nog samenspeelde bij Liverpool. "Bij Suarez wist je wat er kon gebeuren als hij in en rond de zestien opdook. Meestal volgde er dan een doelpunt. Hetzelfde geldt voor Kevin. Hij zoekt altijd een ploegmaat. Kijk maar naar hoeveel assists hij al uitgedeeld heeft. En zelf scoorde hij ook al vaak."

  "Kevin is een topper. Hij is een speler die opduikt in en rond de zestien en voor assists en goals zorgt. We zijn blij met hem. Elke ploeg heeft zo'n speler nodig, dat is heel belangrijk. Scoren en laten scoren op regelmatige basis, dat is wat de toppers doen."