• home
 • video
 • pas verschenen

  Oscar Pistorius is toch veroordeeld voor moord

  Oscar Pistorius moet vrezen voor een zware celstraf.

  Oscar Pistorius is in hoger beroep dan toch veroordeeld voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Eerder werd de Zuid-Afrikaanse paralympiër schuldig bevonden aan dood door schuld, maar dat vonnis is nu herzien door het hoogste gerechtshof van Zuid-Afrika.

  Oscar Pistorius werd vorig jaar in oktober veroordeeld tot 5 jaar cel omdat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp had doodgeschoten, maar het Openbaar Ministerie vond die straf te licht en tekende beroep aan. Men vond dat hij veroordeeld had moeten worden voor moord.

  Het Hof kon zich kennelijk vinden in die redenering en heeft de Zuid-Afrikaan nu schuldig bevonden aan moord. Dat betekent dat hij zijn vriendin met voorbedachten rade heeft gedood.

  Het is nog afwachten welke straf de 29-jarige Pistorius nu zal krijgen. Op moord staat in Zuid-Afrika 15 jaar gevangenis. Dat zou een flink zwaardere straf zijn dan de huidige celstraf van 5 jaar, die werd omgezet in huisarrest. Hij kreeg die gunst omdat hij niet gevaarlijk zou zijn en alleen gehandeld zou hebben in een opwelling.