• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw FIFA-leden gearresteerd in Zürich

  De FIFA-leden zijn uit hun bed gelicht in het vijfsterrenhotel Baur au Lac.

  De Zwitserse politie is opnieuw een luxehotel in Zürich binnengevallen. Net als in mei zijn een aantal mensen gearresteerd in het kader van het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond FIFA. Deze keer gaat het om de voorzitter van Zuid-Amerika en die van Noord- en Midden-Amerika. De Zwitsers handelden in opdracht van het Amerikaanse gerecht.

  Om 6u vanochtend viel de politie binnen in het vijfsterrenhotel Baur au Lac. De Hondurees Alfredo Hawitt (voorzitter van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond CONCACAF) en de Paraguayaan Juan Angel Napout (voorzitter van de Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL) zijn opgepakt.

  De twee zijn allebei vicevoorzitter van de FIFA. Ze zouden voor miljoenen dollars smeergeld hebben ontvangen in ruil voor marketing- en tv-rechten voor wedstrijden in Latijns-Amerika en kwalificatiewedstrijden voor het WK.

  De wereldvoetbalbond bevestigt dat er een politieactie heeft plaatsgevonden en laat weten volledig mee te zullen werken met het onderzoek.

  In mei werden in hetzelfde Baur au Lac-hotel al zeven FIFA-verantwoordelijken opgepakt. Ook nu kaderen de arrestaties in een onderzoek van het Amerikaanse gerecht naar corruptie in de voetbalwereld.

  De FIFA-toplui zijn in Zürich samen voor een vergadering van het Uitvoerend Comité.

  De Nederlandse verslaggever Tom Knipping (VI) volgt de ontwikkelingen binnen de FIFA op de voet: