• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Hoop dat Saive betrokken blijft bij het tafeltennis"

  Cédric Nuytinck is één van de mannen die de leegte die Jean-Michel Saive achterlaat in het Belgische tafeltennis moeten opvullen. "Het is onwaarschijnlijk wat Saive allemaal gepresteerd heeft in zijn carrière", blikt Nuytinck terug op de loopbaan van Saive.

  Nuytinck is vol bewondering voor de afscheidnemende Saive. "30 jaar lang op zo'n hoog niveau spelen, dat is echt uitzonderlijk. Zeker in een sport die heel tactisch is en waar je heel snel moet zijn."

  "Als speler was Saive een echte vechter. Hij bewoog heel veel langs de tafel, het was soms spectaculair om naar te kijken. Zijn grootste sterkte was dat hij nooit zijn hoofd liet hangen. Wanneer iedereen dacht dat het voorbij was, kon hij toch nog de wedstrijd doen kantelen."

  Saive werd 25 keer Belgisch kampioen tafeltennis. "Het is een onwezenlijk aantal. Het zal niet evident zijn om zijn carrière te evenaren. Ik zal al heel blij zijn als ik tussen de 10 en 15 keer Belgisch kampioen zal zijn."

  "Saive heeft het tafeltennis in België echt op de kaart gezet", zegt Nuytinck. Om het als kleine Belg op te nemen tegen het grote China, dat is toch niet niks. Veel jongeren zijn gemotiveerd door zijn prestaties."

  "Hoop dat Saive betrokken blijft bij het tafeltennis"

  "Als kleine jongen keek ik enorm op naar Saive. Ik heb ook veel zaken geleerd van hem", legt Nuytinck uit. "Dat gaat van wedstrijdvoorbereidingen tot details die een wedstrijd kunnen bepalen."

  "Ik hoop en ik denk dat hij invloed zal blijven hebben in de tafeltenniswereld. Dat zou voor iedereen een goede zaak zijn. Zowel de spelers, de sponsors en de media hebben baat bij een figuur als Jean-Michel Saive."