• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse atletiekbond steunt 26 atleten: "Het systeem werkte niet"

  Alfio Giomi is de voorzitter van de Italiaanse atletiekbond.

  De voorzitter van de Italiaanse atletiekbond (FIDAL) heeft zijn steun uitgesproken aan de 26 atleten die een dopingschorsing moeten vrezen. Het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) wil hen twee jaar schorsen omdat ze dopingcontroles zouden hebben ontlopen. De 26 - zes zijn er ondertussen gestopt - houden vol dat een administratieve fout in het whereabouts-systeem van het WADA de boosdoener is.

  FIDAL-voorzitter Alfio Giomi volgt die these: "De bond staat achter zijn atleten. Het systeem werkte niet. Ik kan het niet verdragen dat de atleten het slachtoffer zijn van wat er gebeurd is."

  Giomi vindt dat de 20 atleten die nog actief zijn hun training voor de Olympische Spelen in de zomer moeten voortzetten. Het CONI wil echter doorgaan met de zaak, normaal volgen dan volgend jaar schorsingen.

  Fabrizio Donato, de derde in het hink-stap-springen van Londen 2012, klinkt formeel: "Niemand van ons testte positief. Niemand ontliep controles."