• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank De Bleeckere krijgt job bij producent van de "vanishing spray"

  De vanishing spray.

  Na zijn vertrek als scheidsrechterbegeleider bij de KBVB heeft Frank De Bleeckere een nieuwe baan gevonden. Hij wordt bij Expoline ambassadeur van de vanishing spray.

  Het Belgische bedrijf Expoline is onder meer gespecialiseerd in sportveldbelijning. Bij zijn nieuwe werkgever wordt Frank De Bleeckere ambassadeur van de vanishing spray, waarmee scheidsrechters de afstand van een muur bij een stilstaande fase kunnen markeren.

  De Bleeckere had in de ontwikkelingsfase van de spuitbus al feedback gegeven over de spray en moet met zijn contacten in de voetbalwereld helpen bij de internationale uitbreiding van de Belgische firma.

  "Nog voor het WK van 2014 in Brazilië heb ik in mijn periode bij de KBVB de vanishing spray getest, waardoor ik zowel het bedrijf als het product goed kende", zegt De Bleeckere.

  "Nu kreeg ik de kans om mee te stappen in het verhaal en dat sprak me enorm aan. De samenwerking verliep voordien erg goed, dus het was een logische beslissing."

  "Na mijn vertrek bij de KBVB (door besparingen bij de bond, red) heb ik heel even diep gezeten. Ik deed mijn job ontzettend graag. De beëindiging van mijn contract was als een donderslag bij heldere hemel."

  "Maar dat gaat zo in het leven. Met de steun van vrienden, familie en ook collega-scheidsrechters heb ik de rug gerecht. Nu stap ik met veel enthousiasme in dit nieuwe verhaal."

  De Bleeckere als ref

  De Bleeckere was als scheidsrechter aanwezig op twee WK's (2006 en 2010) en één EK (2008). Hij leidde meer dan twintig Champions League-wedstrijden en was tussen 1994 en 2011 actief in de Belgische hoogste klasse.