• home
 • video
 • pas verschenen

  Diefstallenplaag in aanloop naar Belgische handbaltopper

  Diefstallenplaag in aanloop naar handbaltopper.

  Volgend weekend staat de handbaltopper tussen Sporting Neerpelt-Lommel (Nelo) en Olse Merksem op het programma. De spanning stijgt duidelijk ook naast het veld, want grote reclamedoeken voor de wedstrijd blijken verdwenen te zijn. De thuisploeg denkt aan diefstal.

  Vlak voor de verdwijning van de reclamedoeken vastgesteld werd, werd de website van Sporting Nelo al gehackt. De beheerders kunnen geen berichten meer plaatsen.

  "Niemand eiste de hack op, maar het is toch vreemd vlak voor een topwedstrijd", zegt de verantwoordelijke van de website. "We kunnen de mensen niet meer informeren. We zijn al bezig om een nieuwe website te bouwen, maar die staat nog niet online."

  Dinsdagavond merkten aandachtige wandelaars de verdwijning op van enkele reclameborden. Vandaag werd de diefstal gemeld van vier nieuwe promotieborden die de handbalwedstrijd aankondigden. Mogelijk hebben beveiligingscamera's de daders vastgelegd.

  Algemeen directeur van Sporting Nelo, Stephan Vandebeeck, laat weten het jammer te vinden dat "de promotie van de handbalsport en deze topwedstrijd door enkelen wordt gedwarsboomd".

  Tweet: