• home
 • video
 • pas verschenen

  België plaatst zich voor halve finales in de World League

  België speelde met open vizier en dat loonde.

  De Red Lions hebben Argentinië onder de duim gehouden in de kwartfinales van de World League Hockey. Met offensief en dartel spel ontwrichtte België het Argentijnse blok. Zaterdag wacht India in de halve finales.

  Lions verzilveren overwicht op strafcorner

  Tegen de nummer vijf van de wereld lieten de Red Lions zich niet ingraven. Sterker nog: de Belgen tekenden met Gougnard en Dockier voor het eerste doelgevaar.

  De Lions roken bloed en zetten hun tanden in hun prooi. Hendrickx poeierde een strafcorner laag tegen het net. Argentinië was wat van slag.

  Argentijnen missen strafcorners bij de vleet, België maakt 0-2

  België drukte vrolijk door en dwong een tweede strafcorner af. Deze keer was het niet bingo, maar Dockier schoof in de herneming wel binnen: 0-2.

  Na de koffie nam Argentinië met Luca Masso - de kleinzoon van Eddy Merckx - het roer over. Tot vijf keer toe misten "Los Leones argentinos" een strafcorner. De Lions haalden opgelucht adem.

  Spanning tot het laatste fluitsignaal

  Een tegengoal hing in de lucht. Na wat defensief geknoei bij de Belgen blies Argentinië weer spanning in de wedstrijd: 1-2.

  In het laatste kwart speelden beide teams met open vizier. Reuzenkansen langs beide kanten bleven onbenut. In de halve finales kijkt België gastland India in de ogen.

  Denayer: "Blij dat goede resultaten eindelijk volgen"

  Felix Denayer mocht samen met de andere Lions een feestje bouwen. "We begonnen uitstekend, maar moesten vechten tot in de laatste seconde", zegt Denayer.

  "We vertikten het om het volledig af te maken. Gelukkig konden we rekenen op een doelman die fantastische reddingen uit zijn mouw schudde."

  "Stap voor stap boeken we progressie. We zijn blij dat de resultaten nu ook volgen."