• home
 • video
 • pas verschenen

  Atelaw Bekele: van Europees kampioen veldlopen naar afwasser in The Jane

  Atelaw Bekele gelooft nog in zijn terugkeer.

  Atelaw Bekele, in 2011 nog Europees kampioen veldlopen, is al een tijdje van het voorplan verdwenen. Bekele klust intussen bij in het restaurant van Sergio Herman in Antwerpen. "Ik heb een moeilijke periode achter de rug", zegt hij.

  Atelaw Bekele, een Belg met Ethiopische roots, scheert al een tijdje geen hoge toppen meer. De bijna 28-jarige atleet paste onlangs nog voor de Crosscup-manche in Roeselare. In Het Nieuwsblad verklaart zijn adoptiemoeder de terugval.

  "Hij werkte vijf maanden voor een containerbedrijf. Zwaar werk, waardoor hij niet naar behoren kon trainen. Nu werkt hij tijdelijk als afwasser in het restaurant van Sergio Herman in Antwerpen. In de voormiddag traint hij volop. Hij zal snel weer op zijn vertrouwde niveau zitten", klinkt het.

  Bekele zelf gelooft er nog in. "Ik loop opnieuw 120 à 140 km per week. Ik wil er weer staan op de CrossCup-manche in Hannuit. In Rotselaar en Dour zal ik ook deelnemen, het BK in Wachtebeke zien we nog wel. Op termijn wil ik een marathon lopen."

  "Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Niet alleen met mijn werk, ik lag ook met mezelf in de knoop. Ik heb geen tijd en geen geld meer om op stage te gaan naar Ethiopië."