• home
 • video
 • pas verschenen

  "Verkeerd om te denken dat we zulke matchen op talent kunnen winnen"

  Voor Besnik Hasi en Anderlecht zit de beker erop.

  Een pover Anderlecht is gisteravond uitgeschakeld in de beker na een wel erg makke prestatie op het veld van Kortrijk. "Er liep heel veel verkeerd", zegt coach Besnik Hasi.

  Anderlecht keek in Kortrijk al na een halfuur voetballen tegen een 3-0-achterstand aan. "We hebben in de eerste helft vijf minuten in de match gezeten. Daarna hebben we niks meer gedaan", zucht Besnik Hasi.

  "Er liep heel veel verkeerd, vooral qua mentaliteit. We liepen door elkaar, kwamen te laat in de duels, wonnen nooit de tweede bal, hun spelers liepen in onze rug, we stapten te pas en te onpas uit, ... De 4-2 is gewoon een logisch resultaat. Kortrijk verdiende de zege."

  "In de tweede helft namen we veel risico's en toen die vierde goal snel viel, was het heel moeilijk. We wilden wel, maar er was niet voldoende kwaliteit om terug te komen. Die fout van Roef? Ik neem hem niks kwalijk. De andere jongens deden het niet goed."

  "Er ontbraken een aantal belangrijke spelers en dan zie je dat je toch veel mist. Met Praet wilden we geen risico's nemen. Enkele jongens bleven ook onder hun niveau. Als wij denken dat we alleen met onze kwaliteit matchen kunnen beslissen, dan zijn we verkeerd. Matchen zoals deze kun je niet winnen alleen op talent."