• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits: "Ik voel me sterker dan vorig jaar"

  Na een lange zomer van trainingen en een enkele wedstrijd in Oceanië zijn de Belgische snowboarders klaar voor het nieuwe seizoen. In Peking en Breckenridge willen Sebbe De Buck en Seppe Smits schitteren. "Mijn grote doel dit jaar is het WK", zegt De Buck.

  De Belgische snowboarders hebben de afgelopen weken in ideale omstandigheden in Oostenrijk de basis gelegd voor het nieuwe seizoen. Komend weekend neemt Sebbe De Buck het in Peking op tegen de wereldtop in de Air&Style in het Vogelnest.

  "Het weer, de sneeuw en de trainingsmogelijkheden in Stubai waren heel goed", zegt De Buck. "Het was ideaal om nieuwe tricks te leren met Seppe en veel bij te leren."

  "Snowboarden is nog altijd een jonge sport en het niveau groeit elke dag. Het is dus belangrijk om mee te zijn en om je nieuwe tricks te kunnen toepassen in de grote wedstrijden. Mijn grote doel dit jaar is het WK in China."

  Seppe Smits: "Ik sta er beter voor dan andere jaren"

  Seppe Smits beleefde vorig seizoen moeilijke momenten. "Vorig jaar had ik vijf maanden pauze genomen en had ik in de voorbereiding last van mijn knie", zegt Smits. "Zo was de voorbereiding op het seizoen heel kort."

  "Nu heb ik een goeie zomer achter de rug met veel snowboarden. We hebben in Stubai goed kunnen trainen: heel veel nieuwe tricks geleerd en de oude herhaald. Ik ben klaargestoomd voor het nieuwe seizoen."

  Onze 24-jarige landgenoot komt volgende week in actie op de slopestyle in Breckenridge, in de Verenigde Staten. "Fysiek ben ik goed voorbereid, ik sta er beter voor dan andere jaren."

  "Ik heb in de zomer elke maand op mijn snowboard gestaan en heb mijn gevoel kunnen behouden. Ik voel mezelf veel sterker."

   

  Smans: "Leuk om seizoen goed te starten in Nieuw-Zeeland"

  Vorig jaar betekende ook de doorbraak van Loranne Smans. De 18-jarige behaalde enkele toptienplaatsen op de WB-manches en kon afgelopen zomer bevestigen in Nieuw-Zeeland met de vijfde plaats op de WB-manche. "Het was leuk om het seizoen zo te starten."

  "Ik heb een goeie zomer achter de rug. We hebben eerst indoor hard getraind waarbij de focus vooral op conditietraining lag. Zo wou ik mij goed voorbereiden op het komende seizoen." Smans is ook vertrokken naar de VS om te trainen in Breckenridge.