• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Wat nummer 1 Spieth kan, kan ik ook"

  2015 was voor Thomas Pieters een seizoen "met hoogtes en laagtes". In 2016 wil hij aansluiten bij de wereldtop. "Ik moet alleen die klik nog maken. Golf is voor 90% een mentale sport."

  Thomas Pieters loste Nicolas Colsaerts af als beste Belg op de golfranglijst. "Toch had ik een seizoen met hoogtes en laagtes", zegt hij aan Sporza. "Mijn zomer was vrij slecht, maar daarna won ik wel twee toernooien en raakte ik toch nog in de seizoensfinale in Dubai."

  2016 oogt voor golfers aantrekkelijk, met de Olympische Spelen en de Ryder Cup als lekkerste brokken. "Ik probeer niet te veel doelen te stellen en gewoon elke week mijn best te doen. Dan komen de resultaten wel."

  "Ik zou graag kunnen deelnemen aan de majors. Voor de British Open kreeg ik al een uitnodiging, dat wordt mijn eerste major. Als de resultaten goed zijn, kan ik me ook in de Europese ploeg voor de Ryder Cup spelen. Daar ben ik van overtuigd."

  Voor de Olympische Spelen in Rio is Pieters wel ambitieus. "Ik ga daar voor een medaille. Omdat het een nieuwe baan is, begint iedereen met gelijke kansen. België heeft met Nicolas en mij twee goeie kansen op een medaille."

  "Nicolas en ik stuwen elkaar vooruit. Ik ben hem nu voorbij op de ranking, maar dat zal hem misschien de kracht geven om mij weer voorbij te steken. Deze winter zullen we ook samen trainen."

  Wanneer ik tevreden zal zijn over mijn jaar? "Als ik alles gewonnen heb en de nummer 1 van de wereld ben", lacht Pieters. "Maar dat zal niet gebeuren. Ik zal al tevreden zijn als ik elk jaar een toernooi kan winnen."

  "Ik maak nog veel domme fouten omdat ik jong ben"

  Thomas Pieters is met zijn 23 jaar nog piepjong. Hij heeft dus nog veel progressiemarge. "Mijn afslag is mijn sterkste punt, maar vooral mijn kortere slagen zijn nog een werkpunt. Ook mentaal kan ik nog veel verbeteren. Ik maak nog veel domme fouten omdat ik jong ben. Dat gaat er wel uit met de jaren."

  Pieters is een generatiegenoot van Jordan Spieth, de nummer 1 van de wereld. "Ik heb vroeger nog met hem samengespeeld. Ik weet dat ik ook kan wat hij kan. Ik moet gewoon nog meer in mezelf geloven. Die klik moet ik nog maken om ook bij de top te horen. Golf is voor 90% een mentale sport."