• home
 • video
 • pas verschenen

  Lecluyse: "Had stiekem op goud gehoopt"

  Fanny Lecluyse schipperde tussen vreugde en ontgoocheling na haar zilveren medaille op het EK kortebaan. "Maar ik zal nog van mij laten horen op dit EK", spreek Lecluyse stoute taal.

  Fanny Lecluyse is vooral sterk op de 100 en 200 meter schoolslag, maar in de reeksen en de halve finales op het EK kortebaan in Israël maakte ze toch ook indruk op de 50 meter.

  Lecluyse zwom twee keer de beste tijd van alle deelneemsters, waarvan één Belgisch record (29"74). Ze mocht dus dromen van een Europese titel, maar dat was buiten de Finse Laukkanen gerekend.

  "Ik ben heel tevreden, want het was al vier jaar geleden dat ik mijn eerste en tot vandaag ook laatste medaille had behaald (brons op de 200 meter schoolslag). Toch had ik ook stiekem op een gouden medaille gehoopt."

  "Ik heb het in de finale vooral laten liggen bij de start en de aankomst. Ik was te laat weg. Ik hoorde dat de anderen sneller in het water waren. Bij de finish deed ik een slag te veel."

  "Maar het EK is nog niet voorbij. Ik zwem ook nog de 100 en 200 meter en ben nog wat van plan", klinkt het veelbelovend. Brigitte Becue, in 1999 de laatste Belgische die een Europese titel kortebaan kon behalen, is het er alvast roerend mee eens. "Lecluyse zal wel goud halen op de 100m of 200m deze week."