• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is nu eindelijk een feit: Harbaoui mag voor Lokeren spelen

  Hamdi Harbaoui heeft al twee maanden niet gevoetbald.

  Goed nieuws voor Hamdi Harbaoui en Lokeren. De spits heeft op een correcte manier zijn contract bij Qatar SC verbroken. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA gisteren beslist. "Of hij morgen speelgerechtigd is tegen Club Brugge is echter afwachten", zegt technisch directeur Willy Reynders aan Sporza. "Dat hangt af van hoe snel de Qatarese bond werkt."

  Harbaoui werd half oktober door Lokeren voorgesteld als oplossing voor de sportieve problemen van de club, samen met Jaja Coelho. De 30-jarige Tunesiër had zelf zijn contract verbroken bij Qatar SC omdat de club haar financiële verplichtingen niet nakwam. Maar de Qatarese club vocht die breuk aan bij de FIFA. Zolang stond de transfer on hold.

  De wereldbond deed gisteren een uitspraak in het voordeel van de speler. "De transfer kan nu afgehandeld worden", zegt Reynders. "Daarvoor is het wachten op de Qatarese bond. De Belgische bond én de FIFA hebben aan Qatar gevraagd om het ITC, International Transfer Certificate, op te sturen."

  "Pas als dat in orde is, is hij speelgerechtigd. Die opvolging gebeurt nu door de Belgische bond. Die moet ervoor zorgen dat bij een uitspraak in het voordeel de speler die speler zo snel mogelijk speelgerechtigd is."

  Kan Harbaoui morgen eventueel al meedoen tegen Club? "Dat weet ik niet. Dat hangt af van de ijver van de Qatarese bond. In sommige landen duurt zo'n ITC enkele dagen, in andere enkele minuten."

  "De hoofdzaak is natuurlijk dat Harbaoui zijn zaak gewonnen heeft en dat hij bij ons kan aansluiten. Met hem erbij zijn we toch beter gewapend voor de rest van het seizoen. Maar de speler zelf is natuurlijk hongerig, hij heeft al twee maanden niet gevoetbald."