• home
 • video
 • pas verschenen

  Gevaert: "Denk niet dat Westerlo de beker opgeeft"

  Antwerp probeert voor het eerst sinds 2007 de kwartfinales te bereiken.

  Antwerp is de enige tweedeklasser die nog in het bekertoernooi zit. Met Westerlo als tegenstander in de achtste finales durft coach David Gevaert van meer te dromen. Als hij moet kiezen tussen de titel in tweede klasse en de halve finales van de beker is Gevaert dan ook gulzig.

  "We maken evenveel kans om door te stoten als Westerlo", maakt Antwerp-coach David Gevaert (foto) zich sterk. "We hebben in de vorige ronde KV Oostende eruit gekegeld en we gaan proberen om nu hetzelfde te doen."

  Westerlo speelt komend weekend wel een cruciale match tegen OH Leuven. "Ik weet niet of ze meer met de competitie bezig zijn dan met de beker. Een bekermatch laat je toch niet zomaar schieten. Het zou zonde zijn als je als sportman zegt: "De beker interesseert me niet". Ik denk niet dat ze bij Westerlo zo denken."

  Antwerp kwam afgelopen weekend niet in actie en moet ook komend weekend niet spelen. "Ik weet niet of dat een voor- of een nadeel is. Dat zullen we pas volgend jaar kunnen zeggen."

  "Ik ben tevreden over wat we dit seizoen al gebracht hebben, maar ik ben ook niet blind voor onze werkpunten", zegt Gevaert. "Als je te lang tevreden bent, blijf je soms stilstaan."

  Wat zou Gevaert kiezen: de halve finales van de beker of kampioen met Antwerp? "Als we Westerlo verslaan en we winnen in de competitie tegen Dessel zijn we op de goeie weg om ze allebei te verwezenlijken."