• home
 • video
 • pas verschenen

  Benzema over afpersingszaak: "Vroeg Valbuena nooit geld"

  Karim Benzema pleit onschuldig.

  Karim Benzema wast zijn handen in onschuld in de afpersingszaak rond zijn collega-international Mathieu Valbuena. "Ik wilde alleen maar helpen", vertelde de Fransman tijdens zijn verhoor. De Franse krant Le Monde pakte vandaag uit met een weergave van dat verhoor. Op TF1 benadrukte Benzema nog eens dat er nooit sprake is geweest van geld.

  Karim Benzema is een verdachte in de zaak rond Lyon-speler Mathieu Valbuena. De aanvaller van Real Madrid zou iemand uit zijn entourage, zijn jeugdvriend Karim Zenati, ingeschakeld hebben om Valbuena af te persen met een sekstape waarin Valbuena te zien is.

  "Ik vind dat het een groot misverstand is. Ik wilde alleen maar iemand helpen. Ik had niets anders in gedachten, geen chantage of geld", zegt Benzema in zijn verhoor. Hij vertelt ook dat hij de bewuste video niet gezien heeft, terwijl hij aan Valbuena het omgekeerde beweerd had.

  "Ik weet eerlijk gezegd niet waarom ik dat tegen hem gezegd heb. Ik heb die video niet gezien. Karim (Zenati, red) had me gezegd dat het een serieuze video was en dat heb ik herhaald tegenover Mathieu."

  "Wanneer ik lees dat ik geld gevraagd heb aan Valbuena, word ik gek. Ik heb geld genoeg, ik heb dat niet nodig. Hetzelfde geldt voor Karim. Ik betaal hem, want hij maakt deel uit van mijn bedrijf. Hij is mijn beste vriend en ik vertrouw hem", zegt Benzema, die bij een veroordeling een celstraf tot vijf jaar riskeert.