• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakkali en Ryan krijgen Gary Neville als nieuwe coach

  Gary Neville vindt bij Valencia zijn broer Phil terug als zijn assistent.

  Valencia heeft Gary Neville, de voormalige verdediger van Engeland en Manchester United, aangesteld tot nieuwe coach. Zijn jongere broer Phil Neville werkte er al als assistent. De 40-jarige Gary is de opvolger van Nuno Espirito Santo, die zondag opstapte. Hij tekende een contract tot 30 juni 2016 bij de club van Rode Duivel Zakaria Bakkali en Mathew Ryan.

  De aanstelling is een verrassing. Gary Neville heeft nog geen ervaring als hoofdcoach, de voorbije jaren werkte hij als assistent van Engels bondscoach Roy Hodgson. Die laatste loofde zijn werk al vaak. Neville oogst in de Engelse media ook veel bijval voor zijn deskundige analyses.

  De gerespecteerde rechtsback - hij speelde 400 wedstrijden voor Manchester United en 85 keer voor Engeland - kiest nu meteen voor een job op het hoogste niveau.

  Neville begint zondag aan zijn taak, de Champions League-wedstrijd tegen Lyon van 9 december thuis wordt zijn eerste uitdaging.

  "Wij zijn blij dat we zo snel tot een akkoord zijn gekomen met Gary", zegt Valencia-voorzitter Lay Hoon Chan. "Hij verenigt heel wat ervaring in zich: zowel als trainer, als lid van de technische staf van Engeland, als als speler met een briljante carrière bij United en de nationale ploeg."

  "Heel zijn carrière is Gary steeds een toonbeeld geweest van leiderschap op en naast het veld en hij wordt enorm gewaardeerd in het Engelse voetbal. Hij is de juiste man om ons team te leiden."

  Neville: "Geëmotioneerd door deze grote kans"

  Gary Neville kon zijn geluk niet op: "Ik ben geëmotioneerd door de grote kans die Valencia mij biedt. Het is een topclub met veel prestige, met passionele en trouwe supporters. Dat heb ik als speler kunnen ervaren."

  De ex-international, die morgen wordt voorgesteld, ziet de job helemaal zitten: "Ik krijg een groep met veel talent ter beschikking en kijk ernaar uit om men hen samen te werken." Opvallend: Phil Neville werkte als assistent van Nuno en blijft dat ook onder zijn broer.