• home
 • video
 • pas verschenen

  Andere manager moet carrière Musonda Jr. nieuw leven inblazen

  In de voorbereiding mocht Musonda Jr. nog opdraven in het A-team.

  Charly Musonda Jr. heeft een nieuwe manager. Het 19-jarige talent van Chelsea ruilt de Portugese topmakelaar Jorge Mendes voor Aidy Ward, dat heeft vader Charly Musonda bevestigd aan Sporza.

  Aidy Ward is geen onbekende in Engeland. Deze zomer deed hij heel wat stof opwaaien als makelaar van Raheem Sterling. Ward bemiddelde in de recordtransfer van Sterling van Liverpool naar Manchester City voor 62 miljoen euro.

  Ward was in het verleden makelaar bij een Engels sportbureau, maar besliste een tijd geleden voor zichzelf te gaan werken. Nu behoort ook Musonda Jr. tot zijn spelersportefeuille, dat bevestigt vader Musonda.

  Waarom de familie Musonda afscheid neemt van topmakelaar Jorge Mendes, de makelaar van onder meer Cristiano Ronaldo, James Rodriguez en José Mourinho, wil vader Musonda niet zeggen. "Het verleden telt nu niet", zegt hij aan Sporza.

  Musonda Jr. geldt al jaren als een van de grootste, zo niet hét grootste talent van het Belgische voetbal. Op zijn 16e verliet hij Anderlecht en tekende een contract bij Chelsea. 

  Maar terwijl generatiegenoten als Andreas Pereira of Zakaria Bakkali kansen krijgen in de eerste ploeg van Manchester United en Valencia, wacht Musonda nog altijd op zijn eerste officiële speelminuten in het team van José Mourinho.

  Het nieuws over een nieuwe manager doet de geruchten aanzwengelen dat Musonda Jr. zou aansturen op een definitief of een tijdelijk vertrek uit Londen, maar daar wil vader Musonda niet op reageren. Musonda Jr. verlengde begin dit jaar nog zijn contract bij Chelsea.