Ga naar de inhoud

VRT-stemmen struikelen over moeilijke namen van sporters

 di 1 december 2015 16:01
Onder meer Linde Merckpoel ging de uitdaging aan.
Vorig weekend scoorde Zotsara Randriambololona voor Virton in onze tweede klasse. Het was al een uitdaging om die naam juist te schrijven, laat staan om hem juist uit te spreken.

Daarom trokken we naar experts Wim De Vilder, Frank Raes, Bart Schols, Eddy Demarez, Lieven Van Gils en Linde Merckpoel.

Tegelijkertijd legden we hen nog enkele bizarre namen in de sport voor. Ontdek wie het beste scoort.

Bart Schols leek op weg naar een foutloos parcours, zonder haperingen bovendien, die we bij anderen wel door de vingers zagen. Maar een vergeten "n" in Jaroenrattanatarakoon kost hem een 5/5. Zo deelt hij de glorie met Wim De Vilder en Eddy Demarez.

Uitslag
Wim De Vilder4/5
Bart Schols4/5
Eddy Demarez4/5
Frank Raes3/5
Lieven Van Gils3/5
Linde Merckpoel1/5

Probeer zelf de vijf tongtwisters in ons lijstje:

Zotsara Randriambololona

Randriambololona is een 21-jarige voetballer van tweedeklasser Virton met roots in Madagascar. Hij was al een keer international voor het Afrikaanse eiland.

Saied Mohammadpourkarkaragh

De 22-jarige Mohammadpourkarkaragh komt uit Iran en is een gewichtheffer. Op de Spelen in Londen werd hij vijfde in de gewichtscategorie tot 94 kilogram.

Stephane Narayaninnaiken

De Franse aanvaller Stephane Narayaninnaiken was in 2003 aan de slag bij Cercle Brugge toen hij op doping betrapt werd en 1,5 jaar geschorst werd. Nu promoot hij het voetbal voor meisjes en vrouwen in Frankrijk.

Eric Rabesandratana

De Franse voetballer Eric Rabesandratana was in de jaren 90 een vaste pion bij PSG en kwam uitbollen bij Bergen.

Prapawadee Jaroenrattanatarakoon

Om onze korte quiz af te sluiten haalden we er nog een gewichthefster bij. De Thaise Prapawadee Jaroenrattanatarakoon won goud op de Olympische Spelen. Wie niet genoeg krijgt van Thaise namen, waag je ook gerust aan Thanawat Thirapongpaiboon, een opkomend snookertalent.