• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Te veel spelers waren met zichzelf bezig"

  Hein Vanhaezebrouck was niet helemaal tevreden na de bekerzege.

  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar AA Gent staat in de kwartfinales van de beker. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck was scherp voor zijn voorhoede. "Als je een mindere dag hebt, moet je vechten voor de ploeg", klonk het.

  AA Gent beleefde een moeilijke avond, maar trok aan het langste eind. "Achteraan stonden we toch stevig, ook zonder de geblesseerde Asare. Over mijn achterhoede heb ik geen opmerkingen. Ze speelden scherp, met het mes tussen de tanden", oordeelde Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.

  Offensief presteerde AA Gent wel ondermaats. "Het enige offensieve wapenfeit is ons prachtig doelpunt. Achteraan en op het middenveld was mijn ploeg aanwezig. Ze hebben wel moeten knokken en sommige spelers hadden een mindere dag."

  "Maar voorin was het beneden alle peil. Dan wordt het moeilijk om iets te creëren. Ik ben wel tevreden over Moses Simon (die nog eens mocht starten, red). Hij heeft zijn werk gedaan, offensief en defensief."

  Was Vanhaezebrouck boos bij de rust? "Ik was niet boos, want ik vond de mentaliteit van de meeste spelers goed. Maar enkele spelers waren te veel met zichzelf bezig. Het lukte niet en dan wezen ze naar andere spelers en stopten ze met werken. Dat kan gewoonweg niet."

  "Als je een mindere dag hebt, moet je vechten voor de ploeg. Daar gaan we serieus over praten, want dat ontgoochelt mij. Ik heb dat met een waarschuwende vinger bij de rust proberen mee te geven, maar er was na de pauze weinig beterschap. Het was dus van niet beter kunnen."