• home
 • video
 • pas verschenen

  Sappenberghs moet het tij keren bij Leuven

  Stefan Sappenberghs is een oud-international.

  Coachwissel bij basketbalclub Leuven Bears: oud-international Stefan Sappenberghs neemt tot het einde van het seizoen over. Hij vervangt de Canadees Tom Johnson bij de hekkensluiter in de Belgische hoogste klasse.

  Tom Johnson was pas sinds het begin van het seizoen aan de slag in Leuven, maar moet toch opstappen. "Een pijnlijke beslissing", klinkt het in de studentenstad.

  "De verwachtingen die we als club aan het begin van het seizoen koesterden, zijn tot nu slechts op sporadische momenten uitgekomen."

  Stefan Sappenberghs neemt de rol van hoofdcoach van Leuven over tot het einde van dit seizoen. De oud-speler van o.m. Bree en RBA verdiende de voorbije jaren zijn sporen bij de Antwerpse club Gembo. Hij leidde het team naar drie titels in de tweede klasse.

  Hekkensluiter

  Zijn coachdebuut in de hoogste klasse wordt geen sinecure voor Stefan Sappenberghs. De Leuven Bears staan met acht punten uit zeven wedstrijden elfde en laatste. In de beker werden de Bears zondag in de kwartfinales uitgeschakeld door de Antwerp Giants.