• home
 • video
 • pas verschenen

  Oh no! Thai Un-Nooh mist laatste bal van maximumbreak

  Un-Nooh legt aan voor de laatste zwarte bal. En dan...

  Thepchaiya Un-Nooh heeft op het UK Championship zijn afspraak met de geschiedenis gemist. En net daarom schreef de Thaise snookerspeler toch geschiedenis.

  De Thai Thepchaiya Un-Nooh is dit seizoen met enkele knappe prestaties opgerukt naar de 36e plaats op de wereldranglijst. Op het UK Championship in York kon Un-Nooh zijn naam helemaal vestigen met een 147-maximumbreak. Maar dat liep fout.

  In zijn match tegen Neil Robertson, die hij overigens verloor met 6-2, leek Un-Nooh op weg naar een maximum. Enkel de zwarte bal kon hem nog van de vette cheque (44.000 pond of 62.000 euro) houden.

  Maar bij zijn laatste pot ging de adrenaline aan de haal met Un-Nooh. Hij speelde de bal onnodig hard en miste. Hoofdschuddend ging hij naar zijn plaats, waar hij zich nog eens voor het hoofd sloeg.

  Vind je het niet erg dat je naast de bonus van 44.000 pond grijpt, vroeg een reporter na de match. "Wat? 44.000 pond? Waarom wist ik dat niet eerder?", viel Un-Nooh uit de lucht. "Ik bezweek gewoon onder de druk. Dit is een nachtmerrie."

  Bekijk de misser van Un-Nooh:

  Bekijk de volledige 140-break van Un-Nooh (beelden: Eurosport)