• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-Anderlecht wordt op woensdag 23 december gespeeld

  Lokeren ontvangt Anderlecht net voor Kerstmis.

  De Kalendercommissie van de KBVB heeft vandaag nieuwe data gevonden en vastgelegd voor Lokeren-Anderlecht en Moeskroen-Charleroi. De matchen waren afgelast door de terreurdreiging.

  Moeskroen-Péruwelz - Charleroi en Lokeren - Anderlecht waren op 21 en 22 november wedstrijden van de 16e speeldag. Omdat de lokale politie niet kon rekenen op federale versterking vanuit Brussel werden beide matchen afgelast.

  Vandaag heeft de Kalendercommissie zich over de duels gebogen. Moeskroen-Péruwelz - Charleroi staat nu vastgeklikt op dinsdag 22 december en Lokeren - Anderlecht op woensdag 23 december, telkens om 20.30u.

  Programma wordt zwaarder

  Door de verschuiving krijgen beide teams een zwaar eindejaarsprogramma. Drie dagen voor zijn inhaalwedstrijd krijgt Lokeren op de 20e speeldag Zulte Waregem op bezoek, Anderlecht speelt een dag later (20/12) de topper op het veld van vicekampioen en bekerwinnaar Club Brugge.

  Enkele dagen na de inhaalwedstrijden moeten beide clubs alweer aan de slag. Op 26 december volgt voor Lokeren de Wase derby bij Waasland-Beveren, een dag later krijgt paars-wit Westerlo over de vloer. Daarna ligt de competitie stil tot medio januari.