• home
 • video
 • pas verschenen

  Groot-Brittannië houdt de Red Lions op een gelijkspel in laatste groepsmatch

  De Red Lions geraken niet voorbij de Britten.

  Op de World League Hockey is België in zijn laatste groepsmatch niet verder geraakt dan een 3-3-gelijkspel tegen Groot-Brittannië. België sluit zijn poule af op de derde plaats en ontmoet in de kwartfinales Argentinië.

  Groot-Brittannië, altijd een taaie klant voor de Belgen, opende sterk en strafte na 7 minuten matig verdedigen bij de Belgen af. De Belgische motor moest even opwarmen, maar net voor het einde van het eerste kwart rondde Briels een knappe aanval mooi af.

  De Belgen namen het tweede kwart helemaal voor hun rekening, maar Dockier en Dohmen konden de Belgische kansen niet afronden. Vlak voor het rustsignaal sloegen de Britten keihard toe: Brogdon zette de 2-1-ruststand op het scorebord.

  De Belgen herstelden na de rust snel van die Britse opdoffer met de gelijkmaker van Cosyns, maar na een inschattingsfoutje van doelman Vanasch moesten de Belgen toch weer achtervolgen.

  Met een strafbal bracht Boon de Belgen een derde keer op gelijke hoogte, maar de Red Lions verprutsten in het laatste kwart nog een pak goeie kansen. Doelman Vanasch werd nog naar de kant gehaald, maar de vermoeide Britten hielden stand: 3-3.

  Met 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag sluiten de Belgen de groepsfase af op de derde plaats. In de kwartfinales nemen de Belgen het donderdag op tegen Argentinië, dat in zijn poule op de tweede plaats eindigde.

  Bekijk de hoogtepunten uit Groot-Brittannië-België: 3-3

  Programma in groep A
  Groot-BrittanniëCanada3-1
  AustraliëBELGIE1-0
  BELGIECanada7-2
  AustraliëGroot-Brittannië2-5
  AustraliëCanada6-0
  Groot-BrittanniëBELGIE3-3
  Eindstand in groep A
    MWGV+/-ptn
  1.Groot-Brittannië321011/67
  2.Australië32019/56
  3.BELGIE311110/64
  4.Canada30023/160