• home
 • video
 • pas verschenen

  Goreux wordt drie matchen geschorst en beboet met 1.200 euro

  Gumienny zoekt zijn rode kaart voor Goreux.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft Standard-verdediger Réginal Goreux gestraft voor zijn wangedrag tegenover scheidsrechter Gumienny in de wedstrijd op Zulte Waregem. Stefano Denswil is dan weer vrijgesproken voor zijn tackle en rode kaart op het einde van het duel met KV Mechelen.

  In de 2-3-overwinning bij Zulte Waregem gaf Goreux in de slotfase een duw aan scheidsrechter Serge Gumienny, omdat die een vermeende overtreding op de rechtsachter van Standard niet gefloten had. Gumienny trok prompt rood.

  Het bondsparket treedt streng op tegen fysiek contact met de scheidsrechter en had gisteren een schorsing van vier wedstrijden gevraagd, waarvan drie effectief. Via de Geschillencommissie hoopte Standard op strafvermindering voor zijn verdediger.

  Helaas pindakaas, de Geschillencommissie sprak vandaag drie matchen effectief en 1.200 euro boete uit voor Goreux. 

  "De fysieke integriteit van de scheidsrechter moet te allen tijden gerespecteerd worden. Uit de tv-beelden blijkt dat het gedrag van Goreux niet aanvaardbaar is, zeker niet voor een profvoetballer. Zo'n gedrag heeft geen plaats op de voetbalterreinen en moet zwaar bestraft worden", zegt de Geschillencommissie, die wel de voorwaardelijke schorsing van 1 match liet vallen.

  Door deze beslissing is Goreux geschorst voor de competitieduels met Waasland-Beveren (5 december), Club Brugge (13 december) en Oostende (20 december). In de 1/8e finales van de beker tegen STVV morgenavond kan Standard wel nog rekenen op zijn rechtsback.

  De duw van Goreux:

  "Goreux? Dit valt niet goed te praten"

  Geen straf voor Denswil

  Stefano Denswil kreeg in de 1-4-overwinning Achter de Kazerne tegen KV Mechelen een rode kaart onder zijn neus geduwd na een gevaarlijke tussenkomst in de slotminuut. Het bondsparket stelde twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) voor.

  Club Brugge kon zich niet vinden in die straf en trok samen met zijn Nederlandse centrale verdediger naar de Geschillencommissie. "Uit de tv-beelden blijkt dat Denswil zijn tegenstrever niet geraakt heeft. Het scheidsrechtersverslag maakt melding van een gematigde intensiteit van de tackle, waardoor de fysieke integriteit van de tegenstrever niet effectief in het gedrang werd gebracht", zegt de Geschillencommissie, die de uitsluiting als voldoende beschouwt.

  Standard-aanvaller Benjamin Tetteh staat op zijn beurt één match aan de kant. Hij deelde vorige week een slag in het gezicht uit aan Kortrijk-speler Chanot. Ref Delferière zag dat niet, maar na een doorverwijzing van de Reviewcommissie op basis van de tv-beelden wordt de 18-jarige Ghanees nu toch bestraft, ook met 400 euro boete.

  Jesper Jørgensen van Zulte Waregem moet een één speeldag brommen en 800 euro betalen. De middenvelder van Zulte Waregem zette in de 3-0-nederlaag bij Club Brugge vorige week zijn tackle op Victor Vazquez te laat in. Jorgensen plantte zijn studs op de enkel van de Spaanse draaischijf van blauw-zwart. Erik Lambrechts trok geel, maar de Reviewcommissie was het niet eens met die beoordeling. De Geschillencommissie sprak één match schorsing uit.

  Waarom doet Denswil dit op het einde van de wedstrijd bij 1-4?