• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse eerste minister: "Benzema heeft geen plaats meer in nationale ploeg"

  "Een voetballer als Benzema heeft een voorbeeldfunctie."

  De Franse premier Manuel Valls heeft zwaar uitgehaald naar Karim Benzema. Hij vindt dat de spits veel te ver gegaan is in een chantagezaak tegen Mathieu Valbuena, zijn ploegmaat in de Franse nationale ploeg.

  Benzema zou een belangrijke rol gespeeld hebben in een afpersingszaak tegen Mathieu Valbuena, die veel geld heeft moeten betalen om een sekstape van hem niet in de openbaarheid te laten komen.

  Benzema is aan de tand gevoeld door de politie en Valbuena heeft vorige week in de Franse pers boos gereageerd op de houding van Benzema, spits van Real Madrid en aanvalsleider van de nationale ploeg.

  In Frankrijk heeft de zaak enorme proporties aangenomen. Zelfs toppolitici ventileren er hun mening over in de media. Zo ook eerste minister Manuel Valls.

  "Een groot sportman moet een voorbeeld zijn", zegt Valls. "Als hij dat niet is, heeft hij geen plaats in de Franse ploeg en hoort hij dus ook niet thuis op het EK 2016. Hetzelfde geldt voor een minister: als die in staat van beschuldiging gesteld wordt, moet hij de regering verlaten."

  "Bestaat er geen vermoeden van onschuld meer?"

  Benzema zelf gaat voorlopig niet door de knieën. Hij ontkent alle betrokkenheid in de affaire en heeft bij monde van zijn advocaat al gereageerd op de harde woorden van de eerste minister.

  "Wat doet de minister met het principe van "onschuld tot het tegendeel bewezen is"?", zegt de advocaat. "Deze zaak wordt op een schandalige manier in de media behandeld en een minister wordt gedwongen om iets te zeggen over een onderwerp waar hij niks van kent. Wie zal de volgende zijn die ze hier iets over laten zeggen: president Hollande?"