• home
 • video
 • pas verschenen

  Felle discussie in Nederland: "Sportgala is lachwekkend"

  Verstappen en Dumoulin waren 2 van de grootste smaakmakers dit seizoen.

  Max Verstappen en Tom Dumoulin zijn niet genomineerd voor de titel Nederlands Sportman van het Jaar. En dat zorgt voor een kleine storm bij onze noorderburen.

  De drie genomineerden voor Sportman van het Jaar

  • Jeroen Dubbeldam: Europees kampioen Jumping
  • Niek Kimmann: Wereldkampioen BMX
  • Sjinkie Knegt: Europees en wereldkampioen shorttrack

  Wenkbrauwengefrons troef in Nederland toen de drie supergenomineerden voor Sportman van het Jaar bekendgemaakt werden.

  Max Verstappen, Tom Dumoulin, Sven Kramer, Michael van Gerwen en Mathieu van der Poel brachten het afgelopen jaar veel noorderburen in extase. Maar ze pronken allemaal niet meer op de lijst van kanshebbers.

  "Deze verkiezing is een gedrocht", vertelt meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars in AD. "Technisch kun je sporten niet met elkaar vergelijken."

  "Daarom moet het een populariteitsprijs zijn. De populariteit bij sporters en het publiek is gewoon een onderdeel van je prestatie."

  Ook op de sociale media werd er een flinke portie gal gespuwd over de verkiezing. "Lachwekkend", klinkt het meerdere keren. Wie de opvolger van Arjen Robben wordt, weten we op 15 december.

  Troostprijs voor Dumoulin

  Tom Dumoulin mocht gisteren wel een troostprijs in ontvangst nemen: hij is verkozen tot beste Nederlandse wielrenner van 2015. Dumoulin liet de Nederlanders tot het einde van de Vuelta dromen van een zege in een grote ronde, maar zakte nog weg naar de zesde plaats.

  Veel verbazing en ongenoegen op Twitter