• home
 • video
 • pas verschenen

  Etixx-Quick Step past voor de Ronde van Qatar: "Zullen in Spanje koersen"

  Niki Terpstra won begin dit jaar nog de Ronde van Qatar.

  Etixx-Quick Step verschijnt begin februari niet aan de start van de Ronde van Qatar. De Belgische ploeg van Tom Boonen heeft geen uitnodiging gekregen van de organisatie. "We hebben zelf beslist om een ander programma uit te stippelen", legt ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza uit.

  De Ronde van Qatar, een van de eerste rittenkoersen van het seizoen, is traditioneel een belangrijke afspraak voor de troepen van Patrick Lefevere, de manager van Etixx-Quick Step. De Belgische ploeg won 8 van de jongste 10 edities.

  Tom Boonen kroonde er zich in 2006, 2008, 2009 en 2012 tot eindwinnaar en won in Qatar al meer dan 20 etappes. Maar in 2016 zal Boonen geen nieuw hoofdstuk op Qatarese bodem kunnen schrijven.

  De organisatie van de Ronde van Qatar heeft 18 teams uitgenodigd, die van 8 tot 12 februari het mooie weer mogen maken in Qatar. Etixx-Quick Step, dat de laatste vier edities won, is daar opvallend genoeg niet bij.

  Met Topsport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert zijn er twee Belgische ploegen van de partij. LottoNL-Jumbo en Roompot vertegenwoordigen Nederland. 8 WorldTour-teams zullen er begin februari hun opwachting maken.

  Peeters: "We zullen in Spanje koersen"

  Bij Sporza heeft ploegleider Wilfried Peeters uitgelegd waarom Etixx-Quick Step er niet bij zal zijn in Qatar. Peeters benadrukt dat de ploeg zelf beslist heeft om niet deel te nemen aan de rittenkoers.

  "De Ronde van Valencia (3-7/02) komt weer op de kalender. We hebben dan beslist om een ander programma uit te stippelen voor de klassieke ploeg", vertelt Peeters.

  "Een deel van de klassieke renners zal in Spanje koersen, een deel zal de Ronde van de Algarve rijden. Op die manier wordt de verplaatsing kort voor het Vlaamse openingsweekend toch iets beperkter."