• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel: "Het is al mooi geweest, maar ik ben nooit tevreden"

  Luca Brecel scheert hoge toppen op het UK Championship, maar van hem hoeft het niet te stoppen in de achtste finales. "Ik zou in principe op elk toernooi de finale kunnen halen", zegt hij zelfverzekerd.

  Het UK Championship is na het WK het belangrijkste toernooi op de snookerkalender. Met bijwijlen indrukwekkend snooker wist Brecel zich gisteren te plaatsen voor de achtste finales.

  "Het is al mooi geweest, maar ik ben iemand die nooit tevreden is", is Brecel streng voor zichzelf. "Nochtans heb ik in mijn drie matchen al op alle vlakken sterk gespeeld. Ik speel goed, zoals op training: vlot en met veel vertrouwen."

  "Ik ben aan een heel constant seizoen bezig. Ik heb bijna altijd mijn eerste twee matchen gewonnen. Af en toe heb ik een uitschieter. Ik zou in elk toernooi de finale kunnen halen. Ik stijg ook in de ranking. Ik nader de top 32 en zou het seizoen graag afsluiten in de top 20. Ik leg de lat graag hoog."

  Brecel heeft dit seizoen duidelijk een stap vooruit gezet. "Ik ben meer gemotiveerd op training. Ik train vaker en vooral doelgerichter. In plaats van vier uurtjes zomaar te gaan snookeren, train ik nu op specifieke dingen."

  "In de wedstrijd pas ik me ook vaker aan aan mijn tegenstander in plaats van steeds hetzelfde spel aan te houden. Ik speel nog altijd redelijk aanvallend, maar ik kan nu meer variëren."

  "Drie jaar geleden was ik maar 10% van wie ik nu ben"

  In de achtste finales speelt Brecel tegen Matthew Selt, een Engelsman die ietsje hoger staat op de ranglijst. "Het wordt fiftyfifty. Ik ben op dit moment beter in vorm, maar dat is geen garantie. Morgen is het een andere dag."

  "Drie of vier jaar geleden heb ik al eens tegen Selt gespeeld en verloren, maar toen was ik maar 10% van wie ik nu ben. Dat valt niet te vergelijken. Hijzelf was toen ook minder goed dan nu."