• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meensel: "Toch een grootse prestatie van Belgische mannen"

  Van Meensel: "Murray had een missie."

  Sporza-tenniskenner Inge Van Meensel zag hoe de Belgen dit jaar hun "kansen gegrepen hebben in de Daviscup". Maar in de finale liep het toch fout. "België is uiteindelijk niet geklopt door een land, maar door een man: Andy Murray."

  Inge Van Meensel analyseerde in Sportweekend het Belgische parcours in de Daviscup, waarin het enkel in de finale fout liep.

  “We hadden met zijn allen zo graag geloofd dat het kon. Maar na de nederlaag in het dubbel wist iedereen dat de Belgen een half mirakel nodig hadden om de Daviscup te winnen."

  "Want uiteindelijk is België niet geklopt door Groot-Brittannië, maar wel door Andy Murray, de nummer 2 van de wereld. Murray was met een missie naar Gent gekomen, hij had zo zijn zinnen gezet op de Daviscup. Hij wilde die meenemen, hoe goed Goffin ook had gespeeld."

  Hoe moet de prestatie van de Belgen ingeschat worden? "België had zeker geluk met de loting en het was een meevaller dat toppers als Federer en Wawrinka niet meegespeeld hebben tegen België."

  "Maar deze mannen hebben wel hun kans gegrepen. Het was 111 jaar geleden dat België nog eens in de finale stond, toen werd maar met 3 landen gespeeld en nu namen er 126 landen aan deel. En België was bij de laatste twee. Dan moet je zeggen dat dit echt een grootse prestatie is."

  "Heeft Goffin voldoende tijd om te recupereren?"

  Inge Van Meensel kijkt ook al vooruit naar volgend seizoen. "David Goffin heeft zeker weer een stap vooruit gezet. Het niveau dat hij getoond heeft tegen Murray is iets om bevestiging voor te vragen. Hij zei ook zelf dat als hij dit kan tegen Murray, met zoveel druk, voor dit publiek, dan motiveert dat voor volgend seizoen."

  "Mijn enige zorg is dat het nieuwe seizoen al begin januari start en er dus weinig tijd is om van deze finale te recupereren en te herstellen. Het was heel zwaar en een emotionele klap. Maar aan motivatie zal het Goffin straks in Australië niet ontbreken."

  De mening van Carl Maes: