• home
 • video
 • pas verschenen

  Rechter oordeelt dat bond Cornu onterecht heeft ontslagen

  Nicolas Cornu was jarenlang teammanager van de Rode Duivels.

  Nicolas Cornu, de voormalige teammanager van de Rode Duivels, heeft zijn geding tegen de Belgische voetbalbond gewonnen. Cornu werd ontslagen wegens het financiële debacle na het WK, maar dat was volgens de rechter onterecht.

  Sportief was het WK voetbal voor de Rode Duivels een succes, maar financieel bleef de voetbalbond met een kater achter. Een van de oorzaken hiervoor was het hotel dat voor de spelersvrouwen was geboekt, maar dat niet gebruikt werd. Kostenplaatje: 300.000 euro.

  Teammanager Cornu werd hiervoor verantwoordelijk gesteld en ontslagen. Zelf hield hij altijd vol dat de fout hiervoor hogerop lag. De rechtbank geeft hem hierin gelijk. De KBVB moet Cornu een ontslagvergoeding uitbetalen.

  "Het geld is niet zo belangrijk voor mij, wel dat de rechtbank bevestigd heeft dat mijn ontslag onrechtmatig was", zegt Cornu in Het Nieuwsblad. "Ik had dus recht op een ontslagvergoeding na 14 jaar dienst."

  "Ik ben blij dat deze zaak beslecht is en ik deze pagina kan omdraaien", besluit Cornu, die tegenwoordig communicatieverantwoordelijke is bij Moeskroen-Péruwelz.