• home
 • video
 • pas verschenen

  MLS-finale wordt gespeeld zonder grote sterren

  Federico Higuain, broer van, is spits bij Columbus Crew.

  Columbus Crew en de Portland Timbers mogen onder elkaar uitmaken wie de beste voetbalploeg is van de VS. De clubs met de grote Europese sterren sneuvelden al voor de finale. Columbus schakelde favoriet New York Red Bulls uit in de halve finales.

  De New York Red Bulls, met Sacha Kljestan, hadden het reguliere seizoen als leiders afgesloten, maar in de halve finales van de play-offs liep het verkeerd tegen Columbus Crew.

  New York verloor de heenmatch met 2-0 en bleef in de terugmatch thuis steken op 1-0. Het moet zo nog minstens een jaartje langer wachten op een eerste titel.

  De Portland Timbers maken wel nog kans op die eerste titel. Het had al nagenoeg gewonnen spel na de klinkende 3-1-zege in de heenmatch tegen Dallas. Columbus, met de broer van Higuain in de spits, was in 2008 al eens kampioen.

  Zo krijgen we een finale tussen twee minder bekende namen uit de MLS. Laurent Ciman verloor met zijn Montréal Impact in de kwartfinales tegen Columbus, terwijl sterren als Steven Gerrard (LA Galaxy) en Sebastian Giovinco (Toronto) een ronde eerder sneuvelden. Frank Lampard (New York City) en Kaka (Orlando) haalden de play-offs niet eens.