• home
 • video
 • pas verschenen

  Ken Vanmarcke blijft geen trainer van broer Sep

  Ken Vanmarcke mag niet langer met zijn broer werken.

  Ken Vanmarcke is volgend seizoen geen ploegleider meer bij Lotto-Jumbo, de ploeg van zijn broer Sep. Vanmarcke gaat aan de slag bij SEG Racing, een continentaal team.

  Ken Vanmarcke leerde dit seizoen het klappen van de zweep als ploegleider-trainer bij Lotto-Jumbo, maar daar kreeg hij geen nieuw contract. "Mijn contract stopt op 1 december", zegt de voormalige postbode in Het Nieuwsblad.

  Toch heeft Vanmarcke snel nieuw werk gevonden. Hij wordt ploegleider en trainer bij SEG Racing Team, een continentale ploeg waar het SEG-managementbureau zijn jonge talenten stalt. Vanmarcke zal er onder meer werken met de beloftevolle Vlaming Jenthe Biermans.

  Ook voor Erik Dekker (foto) is volgend jaar geen plaats meer bij Lotto-Jumbo. Dekker zou niet langer op één lijn gezeten hebben met het management.

  "Na ruim 23 prachtige jaren (eerst als renner bij Rabobank, dan als ploegleider, red) is het moment gekomen om afscheid te nemen. Ik kijk uit naar de toekomst, een toekomst die er wellicht heel anders zal uitzien."