• home
 • video
 • pas verschenen

  Football for Life: politici en journalisten voetballen voor goeie doel

  Karl Vannieuwkerke en Imke Courtois zitten samen in een team

  In de Warmste Week van Music for Life voetbalt een team van politici tegen een team van journalisten en analisten. De match is op 20 december in Brugge, voor de topper Club Brugge-Anderlecht. De aanvoerder van de politici is minister van Sport Philippe Muyters, bij de journalisten onze collega Ivan De Vadder. De opbrengst van Football for Life gaat naar de vzw Stop Darmkanker.

  Vorig jaar werd bij De Vadder darmkanker vastgesteld, na een operatie en chemobehandeling is hij weer aan de slag. De Vadder is de initiatiefnemer en stelde het Football for Life-project vandaag voor in het Vanden Stock-stadion van Anderlecht.

  "Football for Life, dé topper voor Club-Anderlecht, wordt een wedstrijd op het scherpst van de snee waarin partij- en mediagrenzen worden doorbroken ten voordele van de vzw Stop Darmkanker", luidt het. Heel wat bekende namen spelen mee.

  Club Brugge en Anderlecht slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar en verlenen hun logistieke medewerking. De match is op 20 december, de dag van de topper, om 10.30u aan het Jan Breydelstadion.

  Met Gert Vande Broek, bondscoach van de Yellow Tigers, en Johan Boskamp sturen twee bekende trainers de teams aan. Vande Broek coacht de politici, Boskamp de mediamensen. Hieronder stellen ze hun selectie voor.

  Scheidsrechters met dienst zijn ex-topref Paul Van den Wijngaert en Pol Van Den Driessche.

  De toegang tot de wedstrijd is gratis, maar ter plekke kun je een bijdrage kwijt. Voor Football for Life vindt ook een veiling plaats van gesigneerde truitjes van de A-kern van een flink pak eersteklassers.

  Voor alle info en een ludieke voorstelling van alle spelers kunt u hier terecht: http://www.philippemuyters.be/nieuws/football-for-life.

  Team politici (coach Gert Vande Broek):

  Bart Verhaeghe, Ben Weyts, Björn Rzoska, Cisse Severeyns, Imade Annouri, Jef Van den Bergh, John Crombez, Koen Metsu, Kristof Calvo, Philippe Muyters, Raf Terwingen, Steve Vandenberghe, Sven Gatz en Willem-Frederik Schiltz.

  Team journalisten (coach Johan Boskamp en assistent Ivan De Vadder)

  David Steegen, Gert Verheyen, Imke Courtois, Isabel Albers, Karl Vannieuwkerke, Kobe Ilsen, Lieven Verstraete, Paul Cobbaert, Pieter Boone, Stef Wauters, Steven Decraene, Steven Samyn, Wesley Sonck en Wouter Verschelden.

  Tweets over #footballforlife: