• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin is de beste Nederlandse wielrenner van 2015

  Tom Dumoulin maakte vooral in de Vuelta indruk.

  Tom Dumoulin heeft de Gerrit Schulte Trofee gewonnen, de prijs voor beste Nederlandse wielrenner van het afgelopen seizoen. Dumoulin, die ook vorig jaar de trofee kreeg, troefde onder meer Niki Terpstra, Robert Gesink en Mathieu van der Poel af.

  Niki Terpstra, Robert Gesink, Lars van der Haar, Jeffrey Hoogland, Steven Kruijswijk, Mathieu van der Poel en Wout Poels waren op het Nederlandse wielergala de uitdagers van Tom Dumoulin.

  Dumoulin mocht uiteindelijk net als vorig jaar de trofee in ontvangst nemen. "Vorig jaar was het een grote verrassing, nu iets minder", was de eerste reactie van de Nederlandse kopman van Giant-Alpecin.

  Dumoulin probeerde afgelopen seizoen de gele trui te veroveren in de Ronde van Frankrijk, maar kon de Nederlandse gele droom niet in vervulling laten gaan in de openingstijdrit in Utrecht.

  De Nederlander viel bovendien uit in de rit naar Hoei, maar nam in de Ronde van Spanje sportieve revanche. Dumoulin won twee etappes en verbaasde vriend en vijand door tot in het slotweekend mee te spelen voor de eindzege. In de voorlaatste etappe zakte Dumoulin uiteindelijk door het ijs. Hij beëindigde de Vuelta op de 6e plaats.

  Bij de vrouwen was de trofee voor Anna van der Breggen, die dit jaar de Ronde van Italië heeft gewonnen en drie keer zilver op het WK veroverde. Voor het eerst in negen jaar ging de prijs dus niet naar Marianne Vos, die afgelopen seizoen nauwelijks in actie kwam.

  Tweet