• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kerpel: "Fury is toch veel beter dan iedereen gedacht had"

  Freddy De Kerpel is onder de indruk van Tyson Fury.

  Tyson Fury heeft afgelopen weekend de hegemonie van Vladimir Klitsjko doorbroken. "Misschien is hij wel de bokser van de toekomst", zegt Freddy De Kerpel aan Sporza.

  Freddy De Kerpel zat uiteraard voor de buis om de wedstrijd tussen Tyson Fury en Vladimir Klitsjko te volgen. "Het was zeker geen spectaculaire match. De kamp stelde wat teleur", zegt Freddy De Kerpel.

  "Net als iedereen was ik wel verrast door de zege van Fury. Ook voor mij was Klitsjko de favoriet. Niemand gaf Fury een kans. Hij had ook nog nooit op het niveau van Klitsjko gebokst. Hij is een nieuw, jong element bij de zwaargewichten."

  "Ik denk niet dat Klitsjko onder zijn niveau gebleven is. Fury heeft gewoon een heel moeilijke stijl. Hij is geweldig groot en heeft lange armen en dat buitte hij heel goed uit. De Brit wisselt ook regelmatig tussen links en rechts, dat is heel moeilijk. Klitsjko vond daar geen antwoord op, hij kon de puzzel niet ontrafelen."

  "Met zijn ervaring was het ontgoochelend dat Klitsjko geen oplossing vond. Is zijn rijk uit? Misschien komt hij nog terug, maar hij zal het toch moeilijk hebben tegen het jonge geweld. Hij wordt 40 en aan alles komt een eind. Hij heeft natuurlijk ook een fantastisch palmares."

  En Fury? "Die is toch veel beter dan iedereen gedacht had. Hij heeft bewezen dat hij ondanks zijn gestalte heel snel is en heel beweeglijk. Technisch is hij sterk en hij kan ook wel tegen een stootje. Hij straalt ook zelfvertrouwen uit en zorgt voor ambiance. Misschien is hij wel de bokser van de toekomst."