• home
 • video
 • pas verschenen

  Daviscupfinale: topsfeer, topsporters en toptrofee

  De Daviscupfinale in Gent was een groot feest.

  Het mekka van het tennis lag het voorbije weekend in Gent. België en Groot-Brittannië speelden in Flanders Expo de Daviscupfinale. En het werd één groot tennisfeest.

  Topsfeer

  U houdt van een dagje toptennis. Hal 1 van Flanders Expo in Gent liep elke dag vol voor de finale van de Daviscup, zondag was de vraag zelfs vijf keer groter dan het aanbod. En u heeft zich de longen uit het lijf geschreeuwd.

  Topsporters

  Ook (ex-)sporters vonden de weg naar Gent. Kim Clijsters was de vurigste fan. Zij kwam de Belgische tennismannen elke dag aanmoedigen.

  Toptennisser

  Respect voor Andy Murray. Na zijn beslissende overwinning tegen David Goffin ging de de Britse topspeler de Belgische delegatie feliciteren met hun finaleplaats. Als beloning kreeg hij een spetterend vuurwerkspektakel.

  Toptrofee

  De Daviscup bestaat al sinds 1900. De tennistrofee is een kolos van 110 centimeter en 105 kilogram. De bloemenmeisjes zetten de kolos extra in de verf met hun kwaliteiten.

  Volgende topper: België-Kroatië

  Ook volgend jaar kan kapitein Johan Van Herck weer rekenen op David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans. In maart moet het Belgische tennisteam opnieuw aan de slag. In de eerste ronde komt Kroatië op bezoek in Luik.