• home
 • video
 • pas verschenen

  Carton en Kimeli voeren EK-selectie aan, geen Belete

  Louise Carton won in Roeselare, Isaac Kimeli was tweede achter de Keniaan Kibet.

  De Belgische atletiekbond heeft 15 atleten, elf mannen en vier vrouwen, geselecteerd voor het EK veldlopen in Toulon-Hyères in Frankrijk op 13 december. Een opvallende afwezige is Almensch Belete, vorig jaar nog vierde op het EK. Voor het podium komen Louise Carton en Isaac Kimeli het meest in aanmerking in de beloftecategorie.

  Traditioneel maakt de bond de EK-selectie na de CrossCup-manche van daags voordien in Roeselare bekend.

  Bij de mannen was Isaac Kimeli in Roeselare de beste Belg als tweede achter de Keniaan Kibet. Kimeli, goed voor EK-zilver in 2013 bij de junioren, loopt bij de beloften.

  De nummers drie tot en met zes bij de mannen van Roeselare lopen het EK bij de senioren: Thomas De Bock, Dries Basemans, Yannick Michiels en Koen Naert.

  Bij de senioren vrouwen gaat enkel Veerle Dejaeghere mee. Ze eindigde gisteren derde na Louise Carton en de Zweedse Lathi. Almensch Belete (foto), de vierde, mag niet mee. Ze kampte met een virus en kende en slecht zomerseizoen. Ze hoopte na een competitiestop gisteren een selectie af te dwingen, maar niet dus.

  Louise Carton, de winnares in Roeselare, loopt net als Kimeli bij de beloften. De twee gelden als grootste medaillekandidaat voor de Belgen. Vorig jaar werd Carton zevende bij de beloften.

  Belgische EK-selectie:

  • Mannen:
   - Senioren: Thomas De Bock, Dries Basemans, Yannick Michiels, Koen Naert
   - Beloften: Isaac Kimeli, Steven Casteele
   - Junioren: Simon Debognies, Dieter Kersten, Sebbe Francken, Jennen Mortier, Dorian Boulvin
  • Vrouwen:
   - Senioren: Veerle Dejaeghere
   - Beloften: Louise Carton
   - Junioren: Lisa Rooms, Vanessa Scaunet