• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Wellens: "Iedereen begint wel eens over mijn buik"

  Voor de actie "De Warmste Flandriencross" van Studio Brussel kropen vijf ex-wereldkampioenen gisteren nog eens op hun crossfietsen. Dat gebeurde in een gemoedelijke sfeer. Er was alleen sprake van gespeelde competitiviteit. Het hoofdstuk topsport hebben alle deelnemers volledig afgesloten.

  Een mens zou verwachten dat een wedstrijdje tussen vijf ex-wereldkampioenen uitgroeit tot een erezaak. Winnen zit toch in het DNA van een topsporter? Of niet?

  "Bij mij is de drang om altijd te winnen weg", zei Niels Albert aan Sporza. "Ik rijd graag met de fiets voor mijn plezier, maar ik lig niet wakker van het resultaat in dit soort crossen."

  "Ik rijd ook nog zelden met de fiets. Misschien een keer per week. Ik heb geen tijd om te sporten, ook al zou ik het graag wat meer doen. Ook medisch kan het niet."

  "Of ik me speciaal heb voorbereid op de Warmste cross? Als laat gaan slapen een goede voorbereiding is, dan wel", lacht Albert.

  Wellens: "Ben niet de enige die verdikt is na zijn carrière"

  Ook Bart Wellens zegt zonder spijt afscheid te hebben genomen van de topsportmentaliteit. Maar de opmerkingen over zijn gewichtstoename hebben hem toch aan het denken gezet.

  "Ik ben sinds een tiental dagen weer een beetje aan het sporten, want iedereen begint wel eens over mijn buik of over mijn gewicht. Fietsen doe ik weinig, te weinig eigenlijk. Ik loop vooral."

  "Maar ik ben gelukkig niet de enige die verdikt is na zijn carrière. Er zijn er nog. Of ik me de opmerkingen over mijn gewicht aantrek? Ik maak daar geen zaak van en kan er wel mee lachen."

  "Maar op termijn moeten er wel weer wat kilo's af om mezelf beter in mijn vel te voelen."

  Van Aert: "Kan me voorstellen dat ze zin hebben in rustiger leven"

  Voor Wout van Aert is het einde van zijn profcarrière nog een "ver-van-mijn-bedshow", maar hij begrijp zijn ex-collega's wel. "Ik kan me inbeelden dat het een beetje hetzelfde gevoel is dan na het seizoen."

  "Dan ben je blij dat je er even tussenuit kan en aan andere dingen mag denken. Ik begrijp dus wel dat ze na al die jaren zin hebben in een rustiger leven. Een leven waarin de stress wat minder is."

  "Op dit moment kan ik me een leven na mijn carrière nog niet voorstellen. Dat zou ook niet goed zijn. Maar met Niels Albert heb ik wel iemand ontmoet die onverwacht moest stoppen. Laat ons hopen dat niet veel renners dat meemaken. Maar het leven gaat verder. Niels heeft zich herpakt en dat is een mooi voorbeeld."