• home
 • video
 • pas verschenen

  "Publiek begint te wennen aan het parcours van de Ronde"

  Koersdirecteur Wim Van Herreweghe: "Graag Tom Boonen als winnaar."

  Op de luchthaven van Zaventem is het parcours van de 100e Ronde van Vlaanderen voorgesteld. Het parcours is nagenoeg ongewijzigd in vergelijking met vorig voorjaar. "We gaan voort op de ingeslagen weg", zegt koersdirecteur Wim Van Herreweghe.

  De jubileumeditie van de Ronde van Vlaanderen loopt over een bijna identiek parcours als de Ronde van het afgelopen voorjaar. Tussen de start in Brugge en de finish in Oudenaarde liggen 18 hellingen en 7 kasseistroken.

  Door wegwerkzaamheden is de aanloop naar de Molenberg veranderd. De kasseien van de Holleweg moeten plaats ruimen voor die van de Jagerij, het is de enige echte wijziging in de finale.

  "Er is veel gezegd en geschreven over het nieuwe parcours, maar intussen beginnen de renners én het publiek te wennen aan het parcours. We gaan dus voort op de ingeslagen weg", zegt Wim Van Herreweghe.

  "In de laatste 150 kilometer ligt er maximaal 12 kilometer tussen kasseien en hellingen. Dat maakt het moeilijk om de koers te controleren, met een beklijvend koersverloop tot gevolg", zegt de koersdirecteur.

  In Brugge zullen op zondag 3 april 2016 veel kanshebbers aan de start staan, maar Van Herreweghe hoopt op een zege van Tom Boonen. "Samen met Cancellara is hij een mederecordhouder die nog actief is. Het zou prachtig zijn als Boonen in de 100e editie alleen recordhouder zou worden." Dit jaar won Alexander Kristoff (foto).

  "Helden van de Ronde" in jubileum

  De honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen staat in het teken van "Helden van de Ronde". In tegenstelling tot de voorbije jaren is er geen "Dorp van de Ronde", maar er zal wel een speciaal huldemoment zijn in Tielt.

  Tielt is de woonplaats van Roger Decock, de oudste nog in leven zijnde winnaar van Vlaanderens Mooiste. Ook onder anderen Eddy Merckx zal er in de bloemetjes gezet worden. Via Kanegem, geboortedorp van Flandrien Briek Schotte, gaat het daarna richting Vlaamse Ardennen.

  Ronde van Vlaanderen moet toeristen naar Vlaanderen lokken