• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Denayer krijgt voetballes van Turkse succescoach

  Denizli loodste Turkije op het EK 2000 naar de kwartfinales.

  Galatasaray heeft een nieuwe trainer in de armen gesloten: Mustafa Denizli. De 66-jarige Turk is de enige trainer die de titel won met Galatasaray, Besiktas én Fenerbahce.

  Na de flauwe start in de Turkse competitie zette Galatasaray vorige week coach Hamza Hamzaoglu op de keien.

  Keeperstrainer Claudio Taffarel mocht even in de rol van hoofdcoach kruipen. Maar na het gelijkspel afgelopen weekend heeft de Turkse club ex-coach Mustafa Denizli aan boord gehaald als kapitein van het zwalpende schip.

  Jason Denayer (foto) en co mogen zich in de handen wrijven, want met Denizli krijgen ze straks voetballes van een fenomeen.

  De 66-jarige Denizli is namelijk de enige trainer die met de drie topclubs uit Istanbul kampioen werd: Galatasaray in 1988, Fenerbahce in 2001 en Besiktas in 2009.

  "Galatasaray is de enige club waarvoor ik alles op het spel wil zetten", zegt Denizli, die de Turkse nationale ploeg op het EK 2000 voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinales loodste.

  Galatasaray: momenteel 3e ploeg van Istanbul

  Het rapport van Galatasaray in eigen land oogt momenteel matig: 22 op 36. Daarmee bezetten Denayer en zijn maatjes de derde plaats. Die twee andere teams uit Istanbul, Besiktas (1e) en Fenerbahce (2e), staan al respectievelijk zeven en vijf punten voor Galatasaray.