• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Volgende week nog één keer genieten van de GP2"

  Stoffel Vandoorne pakte vrijdag ook nog de constructeurswereldtitel.

  Stoffel Vandoorne werd vorige maand al wereldkampioen in de GP2, maar toonde zich dit weekend in Bahrein opnieuw van zijn beste kant. Hij won vrijdag de lange race en werd zaterdag in de sprint tweede. "Ik wil volgende week nog een laatste keer genieten in de GP2", zei Vandoorne na afloop.

  De wereldkampioen was opgetogen met zijn zege in de lange race. Het was al zijn tiende GP-zege in de GP2, een evenaring van het record van Pastor Maldonado. Vandoorne heeft nog twee races in Abu Dhabi om Maldonado voorbij te gaan.

   

  "Het was één van mijn beste races van het seizoen. Ik ben blij dat ik de smaak van de overwinning nog eens heb kunnen proeven. Het was nog maar geleden van eind augustus in Spa, maar het voelde alsof het al eeuwen geleden was."

  Vandoorne pakte vrijdag nog een andere prijs. Met zijn team ART GP pakte hij de constructeurswereldtitel. "Dit seizoen is echt een droom geweest. Alles viel op z'n plaats. Mijn ploegmaat Matsushita en ik stonden vaak op de eerste of tweede plaats op de startgrid en dus konden we ook vaak winnen."

  De vorige Grand Prix in Sotsji (waar Vandoorne zijn wereldtitel pakte) was geleden van begin oktober en dus kriebelde het enorm bij de West-Vlaming om zich nog eens te tonen.

  "Ik wou tonen dat ik nog steeds heel gemotiveerd was. Het is wel zo dat ik sinds de titel meer ontspannen ben. Maar dat is juist een goed teken. Misschien win ik hierdoor juist makkelijker."

  Volgend jaar zal Vandoorne niet meer in de GP2 uitkomen. Zijn belangrijkste doel voor de rest van het seizoen is dus 'genieten'. "We hebben alle prijzen al binnengehaald, dus ik kan ontspannen de laatste twee races beleven. Dat geeft een goed gevoel. Ik kijk al uit naar volgende week, wanneer de GP van de Verenigde Arabische Emiraten gereden wordt."