• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Ik train weer met veel meer plezier"

  "Ik geloof erin, mijn coach gelooft erin en ook Katjoesja gelooft erin."

  Enkele jaren geleden was Jurgen Van den Broeck dé Belgische trots in het rondewerk. Nu zoekt hij na wat kwakkeljaren opnieuw wielergeluk en -plezier bij Katjoesja. "Het was tijd om te veranderen. Ik vond de drive niet meer bij Lotto", zegt hij in De zevende dag.

  Kan hij het nog wel? Het is wellicht de belangrijkste vraag die wielervolgers zich stellen als het over Jurgen Van den Broeck gaat. "Ik denk dat ik nog evenveel kan als jaren geleden en dat zegt mijn trainer ook", zegt Van den Broeck in De zevende dag.

  "Katjoesja gelooft ook nog in mij. Het motiveert mij enorm dat jongens als Azevedo en Jekimov (ploegleiders) ook nog in mij geloven."

  Van den Broeck krijgt een vrije rol bij Katjoesja. Af en toe toch. "Ik moet Spilak bijstaan in de kleine rondes en Rodriguez in de Waalse klassiekers, maar in de grote rondes mag ik mijn eigen kans gaan."

  "Of ik de Tour zal rijden, hebben we nog niet besproken. Ik heb Lotto (waarvoor hij 9 jaar reed, red) niet verlaten omdat ik er de Tour niet mocht rijden. Het was gewoon tijd om te veranderen. Ik vond de laatste twee jaar de drive niet meer bij Lotto."

  "Het maakt me niet uit in welke grote ronde ze mij opstellen. Ik zal er nog altijd 200% voor gaan. Natuurlijk wil iedereen de Tour rijden. Ik heb er mooie momenten gehad (hij eindigde twee keer in de top vijf), maar ook heel slechte."

  "Vorig jaar wou ik niet lang meer koersen, nu liefst zo lang mogelijk"

  Van den Broeck kon bij Katjoesja slechts een contract van een jaar tekenen. "Ze geven me niet veel zekerheid, maar wel heel veel vertrouwen. Financieel is het geen verbetering, maar dat hoefde niet meer. Ik wil vooral weer het plezier terugvinden."

  "Vorig jaar zei ik dat ik liefst niet al te lang meer zou koersen. Nu wil ik nog zo lang mogelijk koersen. Ik train nog altijd evenveel in de winter, maar nu wel met veel meer plezier."