• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Vanthourenhout houdt geen breuk over aan val

  Michael Vanthourenhout kwam hard ten val in Koksijde.

  Michael Vanthourenhout kwam in de voorlaatste ronde van de Wereldbekercross in Koksijde lelijk ten val. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de schade mee te vallen: "geen breuken of barsten".

  Michael Vanthourenhout verdedigde in Koksijde zijn goeie plaats in het Wereldbekerklassement, maar hij reed de cross niet uit. In de voorlaatste ronde kwam de renner van Sunweb-Napoleon Games lelijk ten val.

  Hij bleef even liggen en leunde dan met een pijnlijke grimas tegen de omheining. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Roeselare met pijn aan de heup en knie. De dokters hadden goed nieuws voor de jongeling. "Geen breuken of barsten", laat zijn ploeg weten. Hij kampt wel met een vochtophoping in de knie.

  Of de renner volgende week al opnieuw klaar is voor de strijd is nog niet duidelijk.