• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Zesdaagse met Wiggins zou droom zijn"

  Vormen Iljo Keisse en Bradley Wiggins volgend jaar een duo?

  Iljo Keisse steekt de hand uit naar Sir Bradley Wiggins, die volgend jaar zijn wielercarrière wil afsluiten in het Kuipke in Gent. "Ik zou heel graag eens met hem rijden", droomt Keisse weg. En Tom Boonen? Keisse: "Die heeft al eens nagedacht over een zesdaagse, maar dan op een grotere piste."

  Keisse en Wiggins?

  Werelduurrecordhouder Sir Bradley Wiggins (35) zet volgend jaar een punt achter zijn carrière. Als het even kan in de Zesdaagse van Gent. Dat klinkt Iljo Keisse als muziek in de oren.

  "Met Wiggins rijden zou een droom zijn", vertelt de pistier uit Gent aan Sporza. "Ik zou heel graag eens met hem rijden. Als hij hier volgend jaar zijn carrière afsluit, dan heel graag met mij."

  Wiggins heeft een speciale band met Gent. De Britse toprenner is geboren in de stad. Twaalf jaar geleden won Wiggins samen met Matthew Gilmore de Zesdaagse.

  Keisse en Boonen?

  Ook Tom Boonen zwaait volgend jaar af. Ook met een zesdaagse? "Tom heeft al eens nagedacht over een zesdaagse, maar dan eerder in Rotterdam", weet zijn ploegmaat Iljo Keisse. "Die baan is groter dan die van het Kuipke."