• home
 • video
 • pas verschenen

  Hiddink: "Ontslag bij Oranje viel koud op mijn dak"

  Guus Hiddink was "boos en teleurgesteld" na zijn ontslag.

  Guus Hiddink is wel degelijk ontslagen als bondscoach van Nederland. Dat heeft Hiddink zelf gezegd in een eerste reactie op zijn ontslag in juni. "Ik was boos en zwaar teleurgesteld. Ik dacht dat we goed de herfst konden ingaan", legt Hiddink uit.

  Na de overwinning van Nederland in Letland genoot Hiddink in juni van de vakantie in zijn huis in Frankrijk toen KNVB-directeur Bert van Oostveen en teammanager Hans Jorritsma op bezoek kwamen.

  "Ze vertelden dat ik niet verder kon", legt Hiddink uit. "Dat viel koud op mijn dak. Het was een complete overval, ik was boos en zwaar teleurgesteld."

  Nederland had zijn start in de kwalificatiecampagne voor Euro 2016 volledig gemist. "Na het goede WK hadden we een slechte start, maar dat zag je ook bij Duitsland en Spanje. En die landen hebben een groter potentieel."

  "Maar tegen Spanje, de VS en Letland ging het beter. Ik dacht dat we aan het opkrabbelen waren en dat we goed de herfst in konden gaan. We waren net een vechtmachine aan het worden en dan komen ze aangevlogen, dat moet je niet doen."

  Van Oostveen heeft nooit duidelijkheid geschonken over het vertrek van Hiddink bij Oranje. "Dat is nu zo'n moment dat je als directeur met meel in je mond moet praten", antwoordde hij op de vraag of Hiddink was ontslagen of zelf was opgestapt.