• home
 • video
 • pas verschenen

  Griekse topmatch ontaardt in inferno door rellen

  De Griekse topper Panathinaikos-Olympiakos is niet kunnen doorgaan, omdat fanatieke fans nog voor de match het stadion hadden ingepalmd. Stoeltjes en vuurpijlen vlogen door de lucht, de politie kreeg de situatie amper onder controle.

  De clash tussen de aartsrivalen Panathinaikos en Olympiakos staat altijd garant voor vuurwerk, maar nu bakten de supporters het wel heel bruin.

  Twee uur voor de match hadden de fans Athene al op stelten gezet. Uiteindelijk was er nog geen bal getrapt of het spel zat definitief op de wagen. Toen de spelers van Olympiakos het veld opkwamen, vlogen de vuurpijlen, stoeltjes en andere projectielen in het rond.

  Een van die pijlen raakte Olympiakos-spits Alfred Finnbogason (ex-Lokeren), die de rellen met zijn telefoon aan het filmen was. Ook Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) raakte lichtgewond.

  De scheidsrechter besliste wijselijk om de match af te blazen, waarna het hek helemaal van de dam was en het stadion in een slagveld werd herschapen.

  Enkele maanden geleden ontspoorde de derby ook al, waarna de Griekse competitie zelfs even werd stilgelegd. Is de toestand nog wel houdbaar? Nee, zo denkt voorzitter Alafouzos. "Ik wil mijn ontslag aanbieden en wil aan het bestuur voorstellen of Panathinaikos zich niet uit de competitie moet terugtrekken."