• home
 • video
 • pas verschenen

  Wendy Jans verlengt haar wereldtitel snooker

  Wendy Jans werd al voor de vijfde keer wereldkampioen.

  Wendy Jans (32) heeft zich in Egypte voor de vijfde keer tot wereldkampioen snooker bij de amateurs gekroond. In de finale won ze gemakkelijk met 5-1 van de Russische Anastasia Netsjajeva. Het is al haar vierde opeenvolgende wereldtitel.

  De 32-jarige Limburgse nam in de eindstrijd vlot een 3-0-voorsprong tegen Netsjajeva. In het vierde frame leek de wedstrijd te kantelen, maar opnieuw kon Jans het (snooker)laken naar zich toetrekken: 4-0.

  Het vijfde frame was voor de Russische, maar daarna vond Jans het welletjes: 5-1 en de wereldtitel was binnen voor Jans.

  De prijzenkast van Jans is zo nog maar eens een prestigieuze trofee rijker. Ze heeft inmiddels ook al acht Europese en dertien Belgische titels op haar palmares staan.