• home
 • video
 • pas verschenen

  Trompet na rode kaart: "Dit komt hard aan"

  Trompet werd gisteren na 27 minuten van het veld gestuurd.

  Jore Trompet (23) was gisteren de pechvogel van de avond. Niet alleen kreeg hij een rode kaart, ook werd Westerlo tot op het bot vernederd door Gent: 5-0. "Het was mijn eerste wedstrijd van het seizoen en ik wou me tonen, jammer dat dit dan gebeurt", zegt Trompet.

  Na 27 minuten en bij een 2-0-achterstand kreeg Trompet zijn tweede gele kaart onder zijn neus geduwd door scheidsrechter Wim Smet. "Dit komt hard aan, want het was mijn eerste match van het seizoen en ik wou me echt tonen."

  "Ik weet niet of het een terechte beslissing was. Ik moet de beelden nog eens bekijken. Het is in elk geval wel jammer en waarschijnlijk geeft hij een oudere speler met meer ervaring geen tweede geel, maar goed dat is mijn mening."

  "Je speelt natuurlijk wel met een gele kaart in je achterhoofd, maar je probeert hetzelfde te doen als voordien. Bij de tweede gele kaart speel ik misschien een klein beetje op de man, maar vooral op de bal. Oké, dat is de mening van de scheidsrechter en die respecteer ik", zegt Trompet.

  "We zitten in een negatieve spiraal, maar proberen die om te draaien"

  "We probeerden hoog druk te zetten. Dat is de keuze van het moment zelf. En dan viel er ruimte in de rug van ons middenveld en de verdediging en daar gaan ze goed mee om. Jammer dat we zo vroeg een goal slikken."

  "Dit jaar zitten we een beetje in een negatieve spiraal, maar we doen er alles aan. Het zijn details die dit jaar niet meezitten, maar we gaan er alles aan doen om de spiraal om te draaien."

  "Er zit veel kwaliteit in ploeg, maar die is er nog niet uitgekomen. Ik ben er zeker van dat we binnenkort hoge toppen gaan scheren en ons zeker en vast zullen redden", besluit Trompet.