• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League gelast ondanks verhoogde terreurdreiging duels in eerste niet af

  Er wordt dit weekend dan toch gevoetbald in eerste klasse.

  Omdat het terreurniveau in Brussel is verhoogd, heeft Binnenlandse Zaken aan de voetbalbond gevraagd om het voetbal in eerste en tweede klasse dit weekend niet te laten doorgaan. De Pro League, de verzameling van eersteklasseclubs, legt dit advies naast zich neer.

  Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft vannacht de terreurdreiging in Brussel van 3 naar 4, het hoogste niveau, verhoogd.

  Het Crisiscentrum gaf de voetbalbond het advies om alle matchen in eerste en tweede klasse dit weekend af te gelasten, maar de Pro League (eerste klasse) vindt het niet nodig deze raad te volgen.

  "Omdat er geen concrete indicaties zijn heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de zeven resterende matchen van deze speeldag niet af te gelasten", klinkt het in het persbericht.

  "De Raad van Bestuur stelt vast dat het dreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt."

  "We herinneren eraan dat de maximale voorzorgsmaatregelen bij de clubs gerespecteerd zullen worden en dat deze in overleg met de lokale overheden nog uitgebreid kunnen worden."

  "Indien er concreet aanwijsbare dreigingen bekend zijn, zullen de lokale overheden wel overgaan tot afgelasting van de matchen, hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is."

  Lokeren-Anderlecht is alvast in dat laatste geval, omdat voor die risicomatch federale politie was opgetrommeld en die is nu niet meer beschikbaar. Alle andere duels van zaterdag gaan wel door. (zie "Lees ook")

  Tweede klasse volgt, WS Brussel-Coxyde afgelast

  Tweede klasse volgt de lijn van de Pro League en legt de bal in het kamp van de burgemeesters. De wedstrijd White Star Brussel-Coxyde gaat sowieso niet door, omdat die op Brussels grondgebied gespeeld wordt. In derde klasse wordt de match van Beerschot-Wilrijk uitgesteld, omdat er niet genoeg politie beschikbaar is.